lördag 24 mars 2007

AvenueQ, shopping & blondiner

clip_image001
Lördagen den 17 mars var dagen då det äntligen blivit dags för en dag i Stockholmen på tu man hand med ett par mycket goda vänner.

Målet för dagen var shopping, skumpa, god mat, mera skumpa, musikal, paaartyyy i bratsens förlorade land (alla talar svenska).

Väl framme checkade vi snabbt in för att på så sätt optimera den faktiska shoppingtiden. Shopping är ett mycket intressant fenomen där man kan göra s.k. fynd som sedan ger personen i fråga en viss form av tillfredställelse (stimulus response). Ibland kan man hitta saker på REA och som en god vän sade är REA ett tillfälle då du kan hitta saker du absolut inte behöver till ett pris du inte kan motså.

Män brukar i regel tänka A -> B, dvs jag behöver en ny skjorta -> jag köper skjorta nu bums -> klart! Kvinnor däremot följer ett annat mönster som kan liknas med konkreta och tydliga saker som t ex vädret, dvs typ jag behöver en något, kanske ett plagg -> oj! kolla vilken kjol! -> nämen här fanns det ju skor också (aj, aj, aj) -> oj 30% rabatt gör att jag SPAR flera hundra kronor -> fast jag skulle ju ha en topp ju -> ... -> jaha ja, då var det bara ... -> titta här, titta där, titta everywhääär -> klart!

Puh! Livet är hårt och efter en stund tog vi oss till champagnebaren på NK där vi pustade ut över ett varsit glas champagne. Mer shopping (shopping tar tid) och före vi visste ordet av det var det dags att ta oss tillbaka till hotellet för att förbereda oss inför kvällens main attraction - AvenueQ. En snabb cesarsallad fick sätta livet till över ett ännu snabbare glas champagne och sedan vart det språngmarsch (baaraa tio minuter) till Maxim där föreställningen visades.

AvenueQ handlar om vuxna människor som har vuxna problem - dvs de är ensamma och blir aldrig bjudna ut på en date, har inget jobb, bor i garderober (som de egentligen skulle behöva komma ut ur), helt plötsligt hamnar i säng med varandra och så tycker de om att surfa på internet för att se på PORR!!! Kort och gott så utspelar sig handligen på gatan Avenue Q i New York där ett gäng personer bor i samma hus lever olika liv och alla har drömmar.
Kate Monster är lärarassistent på en skola där hon hjälper fröken von Surfitt att ta hand om elever. Princeton är precis klar med skolan och har fått ett bra jobb som han sedan blir av med före han ens hunnit börja. Nicky är arbetslös och bor hemma hos sin kompis, Rod som har en garderob han behöver komma ut ur. Treckie Monster tycker inte om att träffa folk utan trivs bäst med att surfa PORR hela dagarna! Lucy T. Slut är super-snygga-bimbo-baben som har äkta bröst, här är det kvantitet som gäller. Det finns fler karaktärer i pjäsen som var väldigt rolig och bra gjord. Bäst var dålig-idé-björnarna (Princeton och Kates undermedvetna) som kom med bra förslag som: -ta en öl, nej ta två, nej förresten köp en hel platta, JAAAAAAA!!!!
Skådespelarna var fantastiskt duktiga, det var en bra story med bra musik och jag rekommenderar AvenueQ varmt.

Efter föreställningen var vi hungriga och det problemet löste vi på Brasserie Gôdot med en varsin Chevre Cháud tillsammans med en god Caïpirinja. Eftersom att det är gott med drinkar slank det ner flera (som höll de andra sällskap i magen). Vi smet vidare till hotellet för att testa om drinkarna var goda där också (smakade snudd på bättre faktiskt) för att sedan halka in på Sture Compagniet. Jaha, då var man på var man på folkdans igen. Vi shakade loss och jag reflekterade över att det satt ett gäng damer på ena sidan; ett gäng karlar på andra; medans merparten minglade runt, dansade och hade kul - precis som för hundra år sedan. Jag tycker om s k spretig dans, dvs springa-på-stället-dans och inte alls den här jag-dansar-med-mig-själv dansen som verkar regera nu för tiden - DET VAR BÄTTRE FÖRR! Vi höll ut en timme eller så för att sedan äntligen dyka i säng.

Tack till våra vänner för en supertrevlig kväll och till farmor för barnvakt!

PORR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar