söndag 8 februari 2009

Pulka-åkning och snögubbar på Björnön

IMGP5173

När vi vaknade idag hade det kommit över tio centimeter med snö och som vanligt när det är alldeles vitt ute väcks leklusten. Barnen som satt och spelade under nästan hela gårdagen "slapp" göra det idag och tvingades i stället ut i den friska luften!

Efter lunch åkte vi till Björnön, som är ett friluftsområde vid Mälaren i utkanterna av Västerås, för att åka pulka och grilla korv. Det var massor med folk på Björnön och majoriteten hade små barn (hmmm, mina börjar ju bli riktigt stora nu). En liten reflektion jag och frugis gjorde var att vi sade åt sonen att han inte skulle ropa eller gapa varpå en liten elak dvärg (småtting) skrek jättehögt. Reflektion: gapet försvinner inte och det är bättre att barnen gapar där.

Nåväl, det vart god korv med inbyggda oliver och fetaost och därefter vart det en mumsiche apfel-kanel-küchen som försvann tillsammans med ett par koppar kaffe. Självklart åkte vi pulka och det var ett mycket hårt slag att frugis vann stjärt-lapps racet.

Efter att vi hade ätit började dottern att göra snögubbar vilket triggade sonen till att även han börja göra en snögubbe vilket i sin tur gjorde att jag (som vanligt) skulle göra den största snögubbe i stada! Ett frenetiskt arbete påbörjades där alla myror i hela världen låg i lä och där fem miljarder kineser inte skulle kunnat göra ett bättre arbete. Jag och sonen fick hjälp av en annan pappa med att lyfta dit midjan på "lilla gubben" medans dottern ägnade sig åt att stabilisera vårt verk. Sonen och dottern gjorde klart huvudet som frugis garnerade (kvistar och kottar) eller stylade i bästa MTV-total-makeover-pimp-my-snowman-manér. Lägg märke till den extremt kraftiga armen på snögubben.

Det var skönt att få komma ut en stund i den friska luften!

1 kommentar:

  1. Det var en rejäl snögubbe du! Verkligen fetstor!!! Och vilka fetmuskliga armar...Han måste ha legat i fethård träning på gymmet hela vintern ;)

    SvaraRadera