lördag 21 februari 2009

Stugan i Hemfjällstangen, Sälen

IMG_1401

Jaha, så då växte vuxenpoängen ytterligare med en hel drös poäng. Jag och frugis tog vårt förnuft till fånga och köpte oss en stuga i Sälen, närmare bestämt vid Hemfjällstangen som ligger på "baksidan" av Lindvallen i Sälen.

Under flera år har vi tillbringat vintrar i Sälen och under de senaste åren har vi även varit där under sensommaren och för att summera det hela kort så tycker vi om att vara där.

IMG_1394
Det vart riktigt varmt när vi eldade i vår egna kamin.

Vår stuga består av två fastigheter där storstugan på ca 40 kvadrat är den största av de två byggnaderna. Lillstugan är egentligen inte så liten, utan nästan lika stor som storstugan och den har även en bastu. Totalt rymmer båda stugorna ca 6+7 bäddar om man trixar lite och inte är så bekväm, dock är det 4+5 som är det jag skulle rekommendera.

IMG_1396
Frugis sitter och laddar inför morgondagens Vasalopp (öppet spår) - Mycket Carboloader blir det...

Det har varit ett stort steg att köpa stuga för vår del och frugis har lagt ned en hel del tid på att kolla upp allt som behövs inför köpet. En glad överaskning för vår del var att det mesta som behövs redan finns i stugan och fungerar som det skall. Det finns kamin, värme, köksprylar, toa, varmvatten... toppenbra tycker jag! Vi kommer att bygga till lite för att förbättra storstugan med en ny hall och ett större allrum, men det kommer inte att ske förrän i sommar när snön försvunnit. En annan sak som kommer att bli intressant är att se hur tomten egentligen ser ut eftersom att det just nu är mer än en meter snö på marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar