lördag 8 augusti 2009

Sälen: Operation "HALL", insidan del 2

Här kommer ännu fler bilder från den nya hallen och nu härnäst är det ett nytt golv och lister som gäller.

 IMG_6949

Äntligen är tapeterna på plats! Vi valde supersnygga tapeter i grått och ljusblått. Frugis har laserat panelen i taket och jag har skruvat dit lampan. Den gröna dörren kommer att tas bort så fort fönstret och dörren isolerats ordentligt.

IMG_6954

Den nya ytterlampan är på plats på den ny-gamla fasaden. Vi kommer att spika dit nya knutbrädor på hörnen, men även på skarven mellan den gamla och nya delen av stugan.

På bilden syns den nya trappan med gallret som skall samla upp allt grus och alla stenar. Den gamla trappan var hemsk och kollapsade på slutet.

IMG_6957

Trappan i profil och på bilden syns det nya räcket som jag snickrade ihop. Vi tycker om stilen med korslagda brädor på räcket. Arbetet blev grymt mycket enklare med en riktig såg!

IMG_6959 

Frugis (barnen har faktiskt ochså hjälpt till) har burit en hel drös med sten som hon har lagt kring grunden. Det vart riktigt snygt med stenarna kring huset och syftet är bl a att minska stänk på fasaden då det regnar.

I helgen blir det troligtvis till att lägga plastgolv i hallen och i samma veva blir det knutbrädor och de sista panel-bitarna på fasaden.

4 kommentarer:

  1. Vad fint ni gjort det! Tjusig trapp..

    SvaraRadera
  2. Malin: Tack! Det känns bra att vi börjar bli klara nu.

    SvaraRadera
  3. Jagärsånöjd.....ochsomduserskriverjagpådettrasigatangentbordet;-)

    PUSS

    SvaraRadera
  4. Annisen: Det är nog dags att se till att du får ett nytt tangentbord :-)

    SvaraRadera