tisdag 29 januari 2008

Dykning i världsklass

De senaste dagarna har vi dykt en hel del med Lanta Diver samtidigt som sonen gjorde klart sin AOW (Advanced Open Water) utbildning. Under gårdagen dök vi på King Cruiser som är ett vrakdyk och avslutade med ett nattdyk i Thailand.
clip_image001
Dykflaggan talar om att det är dykare i vattnet ch att man skall iakta försiktighet. Lanta Diver är duktiga på att hålla säkerheten på en bra nivå.
clip_image002
Inför varje dyk tar divemastern fram en dykplan på hur dyket skall genomföras. Vi går igenom vart nedstigning skall ske och hur länge vi skall vara nede.
clip_image003
Hin Daeng är rankat som en av världens bästa dykplatser. Vi dök ett mycket bra dyk här och såg bl. a. ett stort stim med stora batfishes. Sikten var riktigt god och vattnet var från svagt till medel strömt. Tyvärr missade vi manta ray detta dyk, men det gjorde ingenting eftersom att vi såg två under det föregående dyket. :-)
clip_image004
På väg tillbaka blev det lite uppståndelse då vi passerat Koh Haa (även det ett mycket uppskattat dykmål). Kapten på båten hade hört att valhaj hade setts till och vi började genast speja efter den. Efter en stund fick vi syn på den och det visade sig ganska snart att det inte var en utan tre till fyra stycken!!! Vi lyckades styra båten så att vi kom upp bredvid valhajen och kunde se hela det magnifika djuret; den måste ha varit ca sju meter lång. Helt fantastiskt!!! Det var en vacker kväll då vi till slut kom till piren i Ban Saladan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar