onsdag 9 januari 2008

Mañana

Det känns nu som om vi har varvat ner ordentligt från livet där hemma och det återstår fyra veckor av semestern. En fråga man kan ställa sig är - vad skall man göra med all den tid då man är ledig?
Ett bra svar på den frågan är att bara VARA.
Idag åkte vi till en strand som ligger långt ned på Koh Lanta. Vi kom överens med en tuk-tuk att han skulle köra oss till stranden och sedan hämta oss på eftermiddagen då vi solat/snorklat färdigt. Chauffören var inte helt begeistrad över att köra tuk-tuk i flera mil, men vi kom överens och det var en trevlig tripp.
Det finns en mängd stränder längs Koh Lanta och Kantiang Beach är en av dem. Stranden var lite annorlunda och det var riktigt fint där. På vägen hem fick vi stanna för tre apor som satt och åt vid vägkanten och lite längre fram fick vi bromsa för en elefant som gick mitt i vägen. Igår såg Anna (som avskyr bl a ormar) en grön orm som var ca en meter lång då hon åkte till Relax Bay.
Utöver det har vi dykt en del vid Koh Haa - numera dyker hela familjen och under gårdagens dyk såg vi en hel del olika fiskar. Sikten vid dykningen ligger på kring tio meter och den är beror mycket på månens olika faser. Under dykningen hittills har vi sett bläckfisk, frogfish, scorpionfish, lionfish, sköldpadda, muräna, små ålar, maneter, ... listan är lång och vi kommer att dyka vid Similan om några veckor.
clip_image001
För ett par dagar sedan besökte vi Relax Bay som ligger vid slutet av Long Beach (Phra Ae Beach). Det fanns bra mat på restaurangen och det gick att snorkla där. På bilden är frugis på väg ned för trapporna till resorten som ligger vid en sluttning.
clip_image002
På väg hem från long beach såg vi denna skylt - PORN ELECTRIC - Hmmm, undrar vad en sådan gör? Ser till att alla hot-spots är ordentligt belysta? Nja, jag tog mig en titt och det var helt enkelt en affär för elektriker.
clip_image003
Pimp my Tuk-tuk En del thailändare har pimpat sina tuk-tukar med t ex breda lampor bak, lättmetallfälgar, osv. Det finns en viss likhet mellan thailändska förare och nyblivna förare från sverige med keps och sänkt Volvo 240 med gammal turbo - de kör lika säkert (läs illa). Nåja, egentligen är det inte så illa (bara nästan) och jag HAR sett en del förare med hjälm; det är sant!
clip_image004
Mmmmm, Espresso! Kvalitén på kaffet varierar dock och igår fick jag en espresso som var större en frugis kaffekopp. Frugis bryggkaffe var vattnigt, men det gjorde inget eftersom att det är själva koffeinet vi vill åt. Vanligtvis betyder kaffe instant-coffe, dvs pulverkaffe.
clip_image005
Det finns många hundar utan ägare på Koh Lanta och en del har det nog lite tufft. Hunden på bilden fanns i byn Ban Saladan och som ni ser är det någon som roat sig med att sminka den. Jag såg även en katt utan svans och flera andra katter med krokiga svansar. Då vi betalade dykningen skänkte vi en liten slant till en insamling för djuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar