fredag 19 juni 2009

Midsommarafton i Sälen

IMG_5471

För första gången firade vi midsommar i Sälen och vår nya familjemedlem, Cleo, var självklart med. Hon hade fullt upp med att snosa och sniffa på allt, springa, tvärstanna, lukta på ett löv i farten och så vidare. Det fanns en hel del hundkompisar där, men Cleo fick inte hälsa på dem eftersom att hon inte har fått sin vaccinationsspruta än. Efter en stunds midsommarfirande fick Cleo ta en paus i bilen för att sova lite och smälta alla nya intryck.

 IMG_5487

Vi deltog på midsommarfirandet i Sälen som ägde rum på Olnispagården somm ligger nära centrum på andra sidan av Västerdalälven. Det är en gammal gård med anor långt tillbaka i tiden.

IMG_5507

Firandet började med att det kom spelemän (fast det var flest kvinnor som spelade) i båtar nerför älven. Det var en som rodde och tre som spelade fiol i båtarna. 

IMG_5523

Då båtarna kommit fram samlades spelemännen för att tillsammans gå upp till majstången som sedan skulle resas.

IMG_5536 

Ett gäng personer samarbetade för att resa midsommarstången och efter ett par växelvisa framskjut med hjälp av störarna hade de rest stången.

IMG_5563

Ok, barnen kanske börjar bli lite gamla nu, men det var kul att dansa kring majstången. Förra året kom ett gäng engelsmän till Sverige i samband med Round Tables årsmöte och då fick även de förmånen att testa på att dansa små grodorna; de undrade nog om vi var kloka i Sverige.

 IMG_5582

Det var en hel del folk som deltog på midsommarfirandet även fast det var riktigt regnigt och kallt (som vanligt med andra ord).

IMG_5613

Nästa år skulle vi vilja fira midsommar i Sälen tillsammans med vänner och då kommer stugan att vara klar med allt vad renoveringar heter.

3 kommentarer:

  1. I Salute you!!
    När hann du uppdatera bloggen???
    Jag tycket helgen var supermysig och det bästa midsommarfirandet jag varit på.
    Synd bara att det var så rackarns kallt!
    Kärlek!!

    SvaraRadera
  2. Härligt!
    Själv klippte jag häcken, så nu är den kal sne o vind. :)

    SvaraRadera
  3. Härligt! :) Det var riktigt midsommarfirande vill jag säga! Mysigt med båtarna som kom. Söt lilla Cleo är!

    SvaraRadera